Uitlaatservice


Hondenmanager heeft onlangs dé uitlaatservice van Alblasserdam en Oud-Alblas; Kynopoint overgenomen.  

 

Sociaal contact is één van de basisbehoeften van de hond. Op een gecontroleerde manier struinen, snuffelen en rennen met soortgenoten is voor de meeste honden een fijne bezigheid. Wij letten goed op of de hond zich prettig en veilig voelt in de roedel en zullen bij nieuwe honden het proces van introduceren in de roedel goed begeleiden. 

 

Aanmelding

 

Bij een aanmelding starten we eerst met een persoonlijke kennismaking. We willen alles over de hond weten en vooral de hond in het echt te observeren. 

Honden hebben tijdens de wandeling de mogelijkheid om los te lopen als ze dit kunnen. Anders loopt de hond aan een lange lijn of met een sleeplijn. De wandeling duurt tussen 45 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van de hond, de leeftijd,  de gemoedstoestand van de hond, groepsdynamiek, drukte in het wandelgebied en / of andere externe factoren. 

Bij een ochtendwandeling proberen we tussen 11uur en 12 uur in het wandelgebied te zijn. We hebben een vergunning voor in het bos in Oud-Alblas en huren een weiland in Ottoland. Het wandelgebied heeft invloed op de tijd dat we de hond ophalen en weer thuisbrengen. Als we een middagwandeling hebben, zal de ochtendwandeling een kwartier eerder zijn. Dit omdat we proberen tussen 13.30 uuren 14.00 uur weer met de middaggroep in het wandelgebied te zijn. 

Ons streven is om altijd met 2 personen de roedel te begeleiden want het welzijn van de hond staat altijd voorop.
Spelenderwijs wordt er naast het fysiek aspect, ook aandacht besteed aan een mentale activiteit. D
e wandelingen sluiten we indien mogelijk, af met een hersenwerkje, om zo fysiek maar ook mentaal een balans te creëren voor jouw hond. 


Is jouw hond sociaal naar andere honden en wil je hem opgeven voor de uitlaatservice? Vul onderstaand formulier in en we plannen een kennismaking. 


Kynopoint APP

Het mogelijk om de KynoPoint app te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Via onze app kun je je gemakkelijk registreren, honden toevoegen aan je persoonlijke account en een uitlaatmoment selecteren voor jouw hond.

 Wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van de uitlaatservice, kun je jezelf aanmelden via de APP (abonnement aanvragen) of een berichtje sturen naar simone@hondenmanager.nl 

Mocht je ergens niet uitkomen of andere vragen hebben over het gebruik van de app, kijk dan eerst even onder het kopje 'vragen' in de app of stuur een mail. Tarief

Deelname aan de groepswandeling kost € 15,- per wandeling. Hiervoor wordt de hond opgehaald en weer thuisgebracht in een veilig ingerichte Ford Transit. Onze bus heeft 2 ventilatoren in de ruimte waar de honden zitten en is uitgerust met een honden-douche.

 Na de wandeling drogen we de hond af en proberen we hem zo schoon mogelijk te maken. Iedere uitlaatsessie eindigen we met een klein hersenwerkje zoals o.a. een snuffelmat om hem even te laten ontspannen voordat we weer de bus in gaan. 

We werken met strippenkaarten van 5,10,15,20 of 25 strippen. Via de app is er de mogelijkheid om de strippenkaart automatisch te verlengen zodat je nooit zonder strippen zit. 

 


Schrijf je hier in voor een kennismaking 


Waarom zou je de hond meegeven aan de uitlaatservice van Hondenmanager ?

Wij zijn geschoold in hondengedrag en hondentaal, hebben een EHBO diploma voor honden en werken al ruim 6 jaar dagelijks met honden. We vinden het belangrijk om conflicten te voorkomen en letten goed op de hondentaal in de groep om ons heen. We vinden het belangrijk om de hond met respect en liefde te behandelen en voelen ons verantwoordelijk voor iedere hond alsof het een hond van onszelf is.

Het geeft de hond alle gelegenheid om lekker te bewegen, contact te hebben met andere honden, plezierig te spelen en lekker te kunnen struinen en snuffelen. Dit is voor de hond dus optimaal genieten van de leuke dingen in het leven. 


Opleidingsinstituten